3 april – Masterclass Performance Level

In 10 dagen tijd…

‘Man bekneld geraakt in machine’, ‘Medewerker onder plaat 2000 kilo terecht gekomen’, ‘Man omgekomen doordat een stalen balk tegen zijn hoofd kwam’. Slechts drie voorbeeldjes van de afgelopen 10 dagen. Inderdaad, u leest het goed, 10 dagen. Slechts in Nederland…

Veel vragen

Sinds 2012 moeten elektrische noodstop- en veiligheidssystemen betrouwbaar zijn en moet die betrouwbaarheid ook aangetoond worden. Daarnaast worden er allerlei eisen gesteld aan de veiligheidscomponenten die men toepast. Zijn deze componenten wel betrouwbaar genoeg?

Zijn ze misschien te bedriegen? Kan het zijn dat ze niet voor een bepaalde veiligheidsfunctie gebruikt mogen worden? Wanneer kiezen voor Performance Level (PL) of Safety Integrity Level (SIL)? Is PL alleen voor veiligheidssystemen van kleine machines en SIL voor grote installaties? Of zijn ze gelijkwaardig? Moeten alle noodstop- en veiligheidsschakelingen van een gelijkwaardig niveau zijn? Veel engineers zitten met vragen rond de eisen die aan een goed veiligheidssysteem gesteld worden.

Onze Masterclass

Tijdens onze Masterclass Performance Level willen we u daar meer inzicht in geven en aan het einde van de dag kunt u goede noodstop- en veiligheidscircuits te ontwerpen.

Voor meer informatie en aanmelden. Neem ook gerust contact met ons op!

Ons laatste nieuws

Zoeken