4-daagse training

Degenen die zich hebben ingeschreven voor de 4-daagse training, krijgen op de derde dag een casus mee naar huis. Deze casus is speciaal gericht op jouw werkomgeving. Werk jij op een kantoor, dan sluit de casus daarop aan. Heeft jouw bedrijf zowel een kantoor, als een productieomgeving, dan sluit de casus daarop aan. Het is de bedoeling dat je met de opgedane kennis de casus volledig gaat uitwerken. Op de 4e trainingsdag behandelen we jouw casus. Ook behandelen we de casussen van de anderen. Opnieuw is er alle ruimte om je vragen stellen. Omdat de groep voor de 4-daagse training qua samenstelling kan variëren, is de invulling volledig afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers. Wel garanderen we je dat het echt een praktijkdag zal zijn.

De casus

Zoals we hierboven al schreven, de casus zal afgestemd zijn op jouw werksituatie. Waarschijnlijk zal je aan de hand van een RI&E jouw bedrijf in kaart gaan brengen. Daarmee komen er allerlei praktijksituaties aan de orde. We geven hier enkele voorbeelden:

  • Jouw bedrijf heeft zo’n 30 medewerkers. Zowel mannen als vrouwen. De leeftijd van de vrouwen is op te delen in twee groepen: ze zijn óf boven de 50 óf onder de 20. Moet jouw bedrijf nu een ruimte beschikbaar hebben voor vrouwen die willen kolven of borstvoeding willen geven aan hun pasgeboren kindje?
  • Een van jullie productiemedewerkers is betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval. Zijn rechterhand is toen geamputeerd door de machine waar hij mee werkte. Na lange tijd van afwezigheid is het tijd voor zijn re-integratie. Volgens de wet is de werkgever verplicht ‘te voorzien in passende werkzaamheden’. Deze man echter was rechtshandig en door het gebrek van deze hand is hij nu niet meer in staat om het werk op te pakken wat hij voorheen altijd deed. Wat voor mogelijkheden heeft de werkgever nu nog, in deze re-integratie?
  • Je werkt bij een timmerwerkplaats. Jullie hebben daar allerlei houtbewerkingsmachines staan. Zijn jullie verplicht om een ARIE op te stellen voor 1 of meerdere van deze machines?

Na het volgende van de eerste drie trainingsdagen ben je in staat om de casus goed uit te werken.

Inschrijven voor deze 4-daagse training

Overtuigd dat deze training echt is wat je zoekt? Schrijf je dan hier in!

Zoek