Wij werken hier met AGV’s

Bij steeds meer bedrijven zien we dat binnen de interne en externe logistiek AGV’s (Automated Guided Vehicles) ingezet worden. Automatisch transportwerktuig zonder bestuurder. Maar ook dat er tegenwoordig combi AGV’s zijn. Deze doen hun werk automatisch, maar er kan ook gereden worden met een bestuurder. Een goed voorbeeld is de Combi Heftruck AGV die beide mogelijkheden heeft.

wij werken hier met AGV

Deze workshop is bedoeld voor de medewerkers die AGV’s gebruiken of van plan zijn die op korte termijn te gaan gebruiken.

Tijdens de workshop wordt ingegaan op welke varianten er zijn, maar ook welke gevaren er zijn bij het werken ermee. In deze workshop hebben we een 16 minuten durend filmpje over AGV’s opgenomen, waarin de vele mogelijkheden te zien zijn.

Veiligheden

In de workshop gaan we uitgebreid in op de veiligheid van de AGV’s. Hiermee bedoelen we de technische veiligheid. Dat deze veiligheid steeds beter en beter wordt. Maar ook dat we als medewerkers ons bewust moeten zijn van het feit dat wij bij het werken met AGV’s ook fouten kunnen maken. En dat wij ons moeten houden aan de veiligheidsvoorschriften die er zijn.

Bij AGV’s kan het namelijk ook voor komen dat veiligheden even gemuteerd moeten worden i.v.m. de goede werking. Vooral bij nauwe doorgangen zal dat voorkomen. Als medewerkers in de nabijheid van de AGV moeten werken, moeten zij zich ervan bewust zijn dat de gewoon zijn ding doet. Zonder dat de veiligheid van de AGV zal ingrijpen. Als mens moeten we dan extra opletten. Zulke plekken in het bedrijf moeten daarom gemarkeerd zijn. Ook zal er een bepaald signaal moeten klinken. Iedereen moet weten waarom die markeringen er zijn en wat dit signaal betekent. Het wordt dan ook gelijk duidelijk waarom er noodstoppen op geplaatst zijn.

Doel

Het doel van deze workshop is om medewerkers bekend te maken met (het werken met) de AGV’s.

Aanmelden

Aanmelden voor deze workshop kan via dit formulier. Ben je geïnteresseerd in meerdere workshops, neem dan contact met ons op. Of bekijk of de DIY optie iets voor jullie is.

Zoek