Grubbenvorst: man bekneld bij bedrijfsongeval

In Grubbenvorst is een medewerker bij een bedrijfsongeval bekneld geraakt onder een machine. De hulpdiensten werden omstreeks elf uur gealarmeerd over het ongeluk bij een bedrijf aan de Horsterweg. De medewerker bleek met zijn arm bekneld te zitten onder het uiteinde van een transportband. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend.
De persoon is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Een tussentijds gealarmeerde traumahelikopter bleek niet nodig te zijn.

De Limburger, 7 januari 2020

Kampen: man valt tien meter

Aan de Genuakade in Kampen is vrijdagmiddag een gewonde gevallen bij een pand in aanbouw. De man viel ongeveer tien meter naar beneden tijdens bouwwerkzaamheden.
Omdat het ongeval zich op flinke hoogte voordeed, werd besloten de man op een brancard met de hijskraan van de bouwplaats naar beneden te halen.
Een opgeroepen traumahelikopter kwam ter plekke en de arts van dit medisch team reed met de gewonde man mee naar het ziekenhuis. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de man zwaargewond, maar was hij nog wel aanspreekbaar.
Het slachtoffer werkt voor een bedrijf dat bezig was met bouwwerkzaamheden op het terrein van het bedrijf Liprovit, dat zuivelproducten voor onder meer kalveren produceert. Het betreft de bouw van een nieuwe productiehal.

De Stentor, 10 januari 2020

Losser: tuinman valt uit hoogwerker

Maandagmorgen heeft er een ongeval plaatsgevonden op de hoek Holtinkstraat/Richterstraat in Losser. Een medewerker van de gemeente Losser is tijdens snoeiwerkzaamheden uit de hoogwerker gevallen. Collega’s verleenden eerste hulp en schakelden de hulpdiensten in.
De medewerker was in de ambulance aanspreekbaar en wordt onderzocht in het ziekenhuis.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt door zowel de gemeente als de arbeidsinspectie onderzocht.

TwenteFM, 13 januari 2020

Voor het archief van oudere berichten, klik hier.