Weert: man ernstig gewond in ijzergieterij

Een man is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Weert. De brandweer kreeg iets voor 17:00 uur melding van het ongeval in een ijzergieterij aan de Lozerweg. In het bedrijfspand is een takelkraan afgebroken van het plafond en bovenop een medewerker terecht gekomen, dat meldt een woordvoerder van de brandweer. De brandweer werd opgeroepen om de man uit deze benarde situatie te bevrijden. Hoewel er ook een traumahelikopter werd opgeroepen, is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe ernstig het slachtoffer eraan toe is, is niet bekend.

1Limburg.nl, 17 mei 2019

Opmeer: inspectie SZW legt vleesfabriek stil

De Inspectie SZW heeft zojuist alle werkzaamheden in de productiehal van een vleesfabriek in Opmeer (Noord-Holland) stilgelegd vanwege een ernstig gevaar voor de veiligheid of gezondheid van medewerkers. Gisteren raakte een tiental medewerkers onwel door nog onbekende oorzaak. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht en inmiddels weer thuis. Ook bleek dat er al vier keer eerder medewerkers in de fabriek onwel zijn geraakt. De werkgever moet nu onderzoeken wat de oorzaak hiervan is. Tot die tijd mag er niet worden gewerkt. Als de arbeidsomstandigheden voor medewerkers weer veilig zijn, kan de stillegging worden opgeheven.

Nieuwsbericht iSZW, 15 mei 2019

Den Haag: zwaargewonde bij ongeval met vrachtwagen

Op de Meteoorstraat op bedrijventerrein Binckhorst heeft een zwaar ongeval plaatsgevonden in de hal van een afvalsorteercentrum. Naar verluid is een vrachtwagen achteruit een gat in gereden. Eén persoon is zwaargewond geraakt. De brandweer kwam met spoed ter plaatse voor een mogelijke beknelling. Het slachtoffer is met spoed naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De arts van de traumahelikopter is meegereden.
De inspectie SZW gaat onderzoek doen naar het ongeluk.

Transport online, 13 mei 2019

Voor het archief van oudere berichten, klik hier.