Geschiedenis

IVOB heeft al een kleine geschiedenis. Al in 1996 schreven we de eerste versie van de training Machineveiligheid. Deze cursus werd toentertijd gegeven door ESV Technisch Adviesbureau. In 2015 volgde de training Veilig Werken. Daarmee werd het tijd om de zaken te gaan scheiden. In augustus 2015 werd IVOB een feit. De veiligheidstraining die ontwikkeld zijn door ESV brachten we hierin onder. De volgende grote stap volgde in 2018, in juli is IVOB helemaal zelfstandig geworden. Al blijven we nog altijd nauw betrokken op elkaar. Over en weer delen we expertise uit. Zo springt Bert bij waar nodig in ESV en verzorgen CE specialisten van ESV trainingen bij ons.

Bert Stap is eigenaar van IVOB. Ook was hij ooit oprichter van ESV Technisch Adviesbureau, maar sinds juli 2018 zwaait Hanswillem Wilbrink daar de scepter. Bert heeft inmiddels meer dan 30 jaar werkervaring in de machineveiligheid. Daarmee is het praktijkgehalte van al onze training gegarandeerd.

Geschiedenis Machineveiligheid

trainingszaalDe cursus Machineveiligheid die we in 1996 schreven, was het een vierdaagse training. Deze vond een groot, geïnteresseerd publiek en is verschillende malen gehouden in een vierdaagse. Ook schreven en schrijven we regelmatig een bedrijfsspecifieke training, zodat we hem in company konden geven.

In 2018 heeft Bert de training geheel herschreven naar een drie-daagse variant. Sinds toen is het ook mogelijk slechts in te schrijven voor 1 dag. Bij andere aanbieders kunt u iets vinden wat er wel wat op lijkt, vaak onder de noemer ‘training CE-markering’ of ‘Basistraining Machineveiligheid’. Wat onze training echter uniek maakt zijn dag 2 en 3. Hier gaan we dieper in op de praktische aspecten van machineveiligheid. Een absolute aanrader voor bijvoorbeeld safety engineers.

Geschiedenis Veilig Werken

Juni 2015 stond in het teken van het publiceren van de nieuwe training Veilig Werken. Waar VCA vaak niet (voldoende) aansluit op de dagelijkse praktijk in productie- en metaalbedrijven, doet onze cursus Veilig Werken dat wel! Dankzij de CE specialisten en consultants van ESVTA, schreven we een zeer praktische training, die naadloos aansluit bij wat medewerkers meemaken in productie- en metaalbedrijven. De cursus is er in twee variaties: 1 voor de medewerkers op de werkvloer en 1 voor leidinggevenden. Dankzij speciaal voor deze training geproduceerde veiligheidsfilms, is het praktijkgehalte van de trainingen bijzonder hoog. Daarmee eveneens de herkenbaarheid van (on)veilige situaties.

Verzelfstandiging

2 juli 2018 was de dag dat IVOB geheel op eigen benen kwam te staan. Bert Stap verkocht ESVTA en werd directeur van IVOB. Dat gebeurde niet geruisloos, maar met de lancering van 6 nieuwe masterclasses. Ondertussen zijn het er 7. Deze zijn geheel gericht op specifieke machineveiligheid onderwerpen.

Whiteboarad

 

Klassikale trainingen

Omdat we zien dat er steeds minder belangstelling is voor de klassikale trainingen op onze locatie, hebben we besloten om per 2024 al onze klassikale trainingen alleen nog maar digitaal aan te bieden. Dit betekent dat we de training wel live geven, maar dan vanuit onze studio via Teams. Voor jou als deelnemer is deelname op deze manier makkelijker. Geen reistijd, reiskosten en fileprobleem meer.

Hiermee willen we inspelen op de markt die steeds meer digitale trainingen vraagt. Dit betekent dat we geen jaarplanning hebben. Wel kan je nog steeds inschrijven voor deze digitale klassikale trainingen. Bij voldoende aanmeldingen plannen we samen met de deelnemers een datum die iedereen past. Bij de digitale trainingen hanteren we een minimum aantal deelnemers van 4. Zijn er meer aanmeldingen dan kunnen we er ook, in overleg met de deelnemers, voor kiezen om deze training alsnog klassikaal te houden. Geheel verzorgt op onze locatie.

Zoek