Geschiedenis van IVOB

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

IVOB heeft al een kleine geschiedenis. Tot en met juni 2018 was zij het zusterbedrijf van ESV Technisch Adviesbureau BV. Vanaf augustus 2015 waren de veiligheidstrainingen van ESV Technisch Adviesbureau in IVOB ondergebracht. Op 2 juli 2018 is IVOB verzelfstandigd. Nog steeds is er een samenwerking met ESV Technisch Adviesbureau en zullen de trainingen deels door CE specialisten van ESV Technisch Adviesbureau gegeven worden. Bert Stap, eigenaar van IVOB, is ooit de oprichter geweest van ESV Technisch Adviesbureau en is 25 jaar werkzaam geweest op het gebied van machineveiligheid. Daarmee garanderen we een hoog praktijkniveau in al onze trainingen.

In september 2018 is onze training / cursus Machineveiligheid geheel vernieuwd! Daarnaast hebben we nu maar liefst 6 verschillende masterclasses over specifieke machineveiligheid onderwerpen. En wat dacht u van de training / cursus Veilig Werken? Hét alternatief voor de VCA trainingen.

Geschiedenis Machineveiligheid

Sinds 1999 wordt de training / cursus Machineveiligheid door ESV Technisch Adviesbureau gegeven. In 2018 heeft Bert Stap de training volledig nieuw opgezet. De training / cursus Machineveiligheid is terug gebracht van 4 naar 3 modules. Daarnaast is het trainingsaanbod uitgebreid met maarliefst 6 masterclasses over specifieke onderwerpen aangaande machineveiligheid. De trainingen en masterclasses geven we in onze eigen trainingszaal. We kunnen eventueel ook bij u op locatie de training in-company aanbieden.

De training / cursus Machineveiligheid bestaat nu uit drie modules waarvoor men zich ook apart kan inschrijven. Door andere aanbieders wordt deze training soms “training CE-markering” of “basistraining Machineveiligheid” genoemd. Omdat de IVOB cursus Machineveiligheid zeker bij module 2 en 3 dieper op de praktische aspecten van machineveiligheid ingaat, bieden wij u een unieke training die bij uitstek voor Safety Engineers uitermate geschikt is.

Geschiedenis Masterclasses

Door de uitbreiding met 6 specifieke masterclasses denken wij u een nog completer en praktischer trainingsaanbod te kunnen bieden. Deze masterclasses zijn daarom op maar één specifiek onderwerp gericht. Deze masterclasses zijn bedoeld voor hen die al een basistraining Machineveiligheid gevolgd hebben. Dus speciaal bedoeld voor gevorderden. Voor iedere masterclass kunt u uzelf apart inschrijven. Wel is voor iedere masterclass een bepaalde voorkennis vereist.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”3955″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

De nieuwe masterclasses zijn:

  • Masterclass Risicobeoordeling
  • Masterclass Robotveiligheid
  • Masterclass Transportsystemen
  • Masterclass Aanpassen van bestaande machines
  • Masterclass Performance Level
  • Masterclass Lock Out Tag Out (Try Out)
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Geschiedenis Veilig werken

Daarnaast hebben we gesignaleerd dat er in productiebedrijven en technische bedrijven behoefte is aan een veiligheidstraining voor technisch en productiepersoneel. De afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt aan een nieuwe veiligheidstraining. Wij zijn er dan ook trots op dat we sinds juni 2015 de training Veilig Werken kunnen geven. De training Veilig Werken moet gezien worden als hét alternatief voor de VCA trainingen. Die komen we nu vaak tegen in het productiebedrijf en in de metaal. Tot de training Veilig Werken er kwam, was er geen goede aansluitende training. De training Veilig Werken is interactief opgezet. Gedurende de training verduidelijken we een en ander met speciaal hiervoor gemaakte veiligheidsfilms. De afgelopen jaren hebben we de training aan deelnemers van verschillende bedrijven mogen geven en is de training bijzonder goed ontvangen. Natuurlijk waren er ook positieve aanvullingen en opmerkingen. Deze hebben wij ondertussen in de training verwerkt.

Kortom, met de training / cursus Machineveiligheid, de Masterclasses en de training / cursus Veilig Werken bieden wij u unieke praktische veiligheidstrainingen. Door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden in onze trainingen, cursussen en masterclasses, garanderen wij een hoog praktijk gehalte.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Zoek