Certificaat heftruck

Voordat men een heftruck mag besturenHeftruck moet men volgens de wet beschikken over ‘specifieke deskundigheid’ (Arbeidsomstandighedenbesluit artikel 7.17c lid 1 en 7.18 lid 3). ‘Specifieke deskundigheid’ zou men kunnen verkrijgen door een interne training bij het eigen bedrijf. Maar men kan er ook voor kiezen om een training voor het bedienen van heftrucks te volgen. Een heftruck training en -certificaat is een goede manier om aan te tonen dat men over voldoende specifieke deskundigheid beschikt. Interactieve Veiligheids Opleidingen Barneveld BV biedt daarom een ééndaagse in company heftrucktraining met heftruckcertificaat aan. Het heftruckcertificaat krijgt de deelnemer alleen als hij aan het eind van de training voldoende kennis en deskundigheid laat zien.

De trainingsdag

Een ervaren trainer brengt alle kennis bij die nodig is voor het behalen van het heftruck certificaat. Deze basistraining is geschikt voor personen met weinig tot geen ervaring. Of voor bestuurders van wie het heftruckcertificaat langer dan drie maanden is verlopen. De training bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte, waarin je alles leert over de heftruck. Daarna ga je samen met onze gecertificeerde instructeurs met de heftruck aan de slag. Tot slot sluit je de cursus af met een examen, waarna je je certificaat per mail ontvangt. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Na afloop van deze cursus weet je hoe je de heftruck veilig en efficiënt bedient. Ook weet je de mogelijke risico’s te beperken.

Kosten

De training wordt alleen in company gegeven. We komen naar uw locatie wanneer er minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers zijn. Per deelnemer kost deze dag € 175,00 exclusief BTW.

Op uw locatie moet een trainingsruimte zijn met beamer en voldoende tafels en stoelen voor de deelnemers. Daarnaast moeten er voldoende heftrucks aanwezig zijn om de training te kunnen verzorgen en iedere deelnemer voldoende praktijkuren te laten maken. Eventuele kosten voor een lunch, koffie en thee zijn niet inbegrepen in onze kosten. We gaan er vanuit dat u dit faciliteert.