[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Unieke training Veilig Werken
De veiligheidstraining voor productiebedrijven
Training op 13 en 14 maart 2019
Training Veilig Werken Basis en Middelbaar
Veiligheid op de werkvloer en veiligheidsgedrag van medewerkers binnen bedrijven vraagt anno 2019 steeds meer aandacht. Juist in tijden waar men volledig gericht is op de productie mag veiligheid geen ondergeschoven kindje worden.
Juist door druk op de productie en minder aandacht voor de veiligheid ontstaan er onveilige situaties. Veiligheidsstudies geven aan dat door drukte onbewust onveilig gedrag binnen bedrijven ontstaat. Steeds weer moeten de medewerkers er op gewezen worden hoe belangrijk veiligheid is.
Deze training / cursus Veilig Werken is een training die wij speciaal ontwikkeld hebben voor productiebedrijven, metaalbedrijven en machinebouwers.
De training / cursus Veilig Werken bieden we op twee niveaus aan. Een basistraining en een middelbare training. De middelbare training bestaat uit de basistraining met daarbij nog extra achtergrondinformatie over wet- en regelgeving op het gebied van Machineveiligheid. Bij de middelbare training wordt ook de relatie gelegd tussen de Europese regelgeving en onze nationale wetgeving.
GEWENST VEILIGHEIDSGEDRAG VRAAGT STEEDS WEER OM AANDACHT VAN HET BEDRIJF EN DE LEIDING
Veel bedrijven worstelen met het veiligheidsgedrag van hun medewerkers. Deze training Veilig Werken zorgt voor meer bewustwording van hun eigen veiligheidsgedrag.
Waarom deze training / cursus Veilig Werken:
- Omdat de praktijk leert dat veiligheid sterk afhankelijk is van het gedrag van medewerkers en het zich bewust zijn van de noodzaak om veilig te werken.
- Omdat de praktijk leert dat men het belang van procedures en instructies moet leren inzien.
- Omdat medewerkers zich van de eigen verantwoordelijkheid voor de veiligheid bewust moeten worden.
Daarom is er tijdens de training aandacht voor veelvoorkomende praktijksituaties zoals:
- Geen of verkeerd gebruik van de Lock Out Tag Out procedures.
- De situatie dat tijdens onderhoudswerkzaamheden, bij het afstellen van machines of het oplossen van storingen er nogal eens veiligheden verwijderd, overbrugd of uitgeschakeld en daarna niet hersteld worden.
Daarmee brengt men zichzelf en / of anderen in een gevaarlijke situatie. - De situatie waarbij er, op verzoek van de productie, veiligheden uitgeschakeld worden om de productie draaiende te houden, zonder na te denken over de gevolgen voor de veiligheid van de machinebedieners.
Tijdens beide trainingen wordt er op een praktische wijze ingegaan op wat er kan gebeuren en wat er wettelijk wel of niet toegestaan is en kunnen wij al uw vragen over dit onderwerp beantwoorden.
BASISTRAINING
Duur: 1 dag
Leerdoelen
- Achtergrond veiligheidswetgeving (Europese en nationale)
- Arbowetgeving
- Herkennen veiligheden
- Omgang met veiligheden
- Veranderingen aan veiligheden
- Veiligheidsmaatregelen op de werkvloer
- Do’s en don’ts
Door middel van beeld en veiligheidsfilmpjes wordt de deelnemer gewezen op situaties waar hij of zij mogelijk in terecht kan komen.
MIDDELBARE TRAINING
Duur: 2 dagen (1 dag basistraining + 1 dag middelbaar)
Extra leerdoelen
- Welke regelgeving bestaat er en wat houdt deze in?
- Relatie Europese en nationale wetgeving
- Consequenties van aanpassingen en veranderingen
- Belang van toezicht en controle
- Do’s en Don’ts
Beide trainingen worden afgesloten met een examen 1*. Bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname en een pasje Veilig Werken 2* (CVW-B of CVW-M).
Meer informatie en aanmelden voor de training
*1. Voor de training Veilig Werken Middelbaar moet men eerst de basistraining volgen. Het examen voor de middelbare training wordt pas afgenomen als ook de aanvullende training op middelbaar niveau gevolgd is.
*2. Voor de training Veilig Werken Middelbaar ontvangt men bij een voldoende resultaat alleen het certificaat en pasje Veilig Werken Middelbaar.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]