Certificaat hoogwerker

HoogwerkerVoordat men een hoogwerker mag besturen moet men volgens de wet beschikken over ‘specifieke deskundigheid’ (Arbeidsomstandighedenbesluit artikel 7.17c lid 1). Deze ‘specifieke deskundigheid’ zou men kunnen verkrijgen door een interne training. Maar men kan er ook voor kiezen om een training voor het bedienen van hoogwerkers te volgen. Een hoogwerker training en certificaat is een goede manier om aan te tonen dat men over voldoende specifieke deskundigheid beschikt. Interactieve Veiligheids Opleidingen Barneveld BV biedt daarom een ééndaagse in company hoogwerkertraining aan. Het certificaat krijgt de deelnemer alleen als hij aan het eind van de training voldoende kennis en deskundigheid laat zien.

De training

Een ervaren trainer brengt alle kennis bij die nodig is voor het behalen van het hoogwerker certificaat. Deze basistraining is geschikt voor personen met weinig tot geen ervaring. Of voor bestuurders van wie het hoogwerkercertificaat langer dan drie maanden verlopen is. De training bestaat allereerst uit een theoriegedeelte, waarin je alles leert over de hoogwerker. Vervolgens ga je samen met onze gecertificeerde instructeur met de hoogwerker aan de slag. Tot slot sluit je de cursus af met een examen, waarna je je certificaat per mail ontvangt. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

De onderwerpen

Inhoud theorie
– Veiligheid A.I. 17 en Arbo wet
– Definitie en inzetbaarheid hoogwerkers
– Modellen en typen
– Inspectie voor het gebruik
– Selectievolgorde
– Veiligheidseisen m.b.t. het gebruik
– Wel of geen gebruik van veiligheidsharnas

Inhoud praktijk
– Visuele inspectie
– Functietest
– Praktijkoefeningen
– Bewegingen van het hefvlak
– Uitvoeringsafhankelijke oefeningen
– Bewustwording van gevaren en risico’s

Kosten

Deze training wordt alleen in company gegeven. We komen naar uw locatie wanneer er minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers zijn. Per deelnemer kost deze dag € 175,00 exclusief BTW.

Op uw locatie moet een trainingsruimte zijn met beamer en voldoende tafels en stoelen voor de deelnemers. Daarnaast moeten er voldoende hoogwerkers aanwezig zijn om de training te kunnen verzorgen. Iedere deelnemer moet voldoende praktijkuren kunnen maken. Eventuele kosten voor lunch, koffie en thee zijn niet inbegrepen in onze kosten. We gaan er vanuit dat u dit faciliteert.