Masterclass Performance Level

Elektrische noodstop- en veiligheidssystemen zijn een essentieel onderdeel van de veiligheid van iedere machine en/of productielijn. Sinds 2012 moeten elektrische noodstop- en veiligheidssystemen betrouwbaar zijn en moet die betrouwbaarheid ook aangetoond worden. Daarnaast worden er allerlei eisen gesteld aan de veiligheidscomponenten die men toepast. Zijn deze componenten wel betrouwbaar genoeg? Zijn ze misschien te bedriegen? Kan het zijn dat ze niet voor een bepaalde veiligheidsfunctie gebruikt mogen worden?

Voor machines kunnen uiteenlopende veiligheidsniveaus vastgesteld worden. Dit heeft te maken met het gebruik van de machine en de risico’s die men juist wil beveiligen.

Veel engineers zitten met vragen rond de eisen die aan een goed veiligheidssysteem gesteld worden. Tijdens deze Masterclass Performance Level willen we u daar meer inzicht in geven. Maar ook in de mogelijkheden die men heeft om grotere installaties in te delen in verschillende zones, zodat men uiteenlopende veiligheidsniveaus kan hanteren.

Doel Masterclass Performance Level

Het doel van de Masterclass Performance Level is om u in één dag te leren om goede noodstop- en veiligheidscircuits te ontwerpen.

Bedoeld voor

Iedereen die te maken heeft machineveiligheid bij het bouwen van nieuwe of het (veiligheid technisch) aanpassen van oude machines.

Performance Level schematisch

Programma Masterclass Performance Level

  • EN-ISO-13849-1 Veiligheid van machines – Veiligheid gerelateerde delen van besturingssystemen – Deel 1: Algemene beginselen voor het ontwerp;
  • EN-ISO-13849-2 Veiligheid van machines – Onderdelen van besturingssystemen met een veiligheidsfunctie – Deel 2: Validatie;
  • EN-IEC 62061 Veiligheid van machines – Functionele veiligheid van veiligheid gerelateerde elektrische, elektronische en programmeerbare elektronische besturingssystemen;
  • Tevens voorbeeld noodstop- en veiligheidsschakelingen;
  • Tips voor een vereenvoudigde benadering van Performance Level berekeningen;
  • Berekening van het behaalde Performance Level;
  • Performance Level case.

Vereiste voorkennis

Om op een goede wijze deel te kunnen nemen aan deze Masterclass Performance Level vragen we basiskennis machineveiligheid (bijvoorbeeld Module I van onze training Machineveiligheid). Tevens is enige kennis van elektrische systemen van machines vereist.

Zoek