NIEUWE MASTERCLASS TRANSPORTSYSTEMEN

INTERESSANT VOOR MEDEWERKERS VAN PRODUCTIEBEDRIJVEN EN MACHINEBOUWERS.

Tegenwoordig moet alle informatie snel en to the point beschikbaar of vindbaar zijn. De meesten van ons hebben geen behoefte aan overbodige informatie. Informatie moet concreet zijn. Als Interactieve Veiligheids Opleidingen Barneveld willen wij inspelen op deze behoefte en hebben we zes Masterclasses, die alleen maar betrekking hebben op één onderwerp, ontwikkeld. Doel is om in één dag alle veiligheidsaspecten van een bepaald onderwerp / thema aan de orde te laten komen.

Op 7 maart 2018 is er de Masterclass Transportsystemen. Bij veel productiebedrijven worden er transportsystemen gebruikt. Voor het transporteren van goederen, dozen, producten, pallets gebruikt men toe- en afvoertransportsystemen. Veel voorkomende transportsystemen zijn rollenbanen, palletbanen, draaitafels, kettingbanen, rollenbochten, liften, bandbochten en bandtransporteurs. Maar ook bij het transport van grondstoffen of bulkproducten worden er allerlei transportsystemen bestaande uit schroeftransporteurs, elevatoren, radiaalsluizen en kettingtransporteurs of pneumatische transportsystemen toegepast. Bij transport van zand, grond of korrelvormige materialen zal men weer vaak gebruik maken van zware trogbandtransporteurs.

Veel machinefabrikanten maken bij het bouwen van hun installaties gebruik van verschillende transportsystemen.

Elk transportsystemen heeft hun eigen kenmerkende risico’s. Tijdens deze masterclass worden allerlei transportsystemen behandeld en wordt u gewezen op de kenmerkende risico’s van elk transportsysteem. Maar ook op de veiligheidsoplossingen om deze risico’s op een verantwoorde manier te reduceren.

Tijdens deze masterclass transportsystemen wordt er ook aandacht gegeven aan het fenomeen dat veel leveranciers van transportsystemen onterecht nog denken dat zij een onvoltooide machine leveren en daarom geen EG-Verklaring van Overeenstemming willen afgeven.

Voor meer informatie gaat u naar Masterclass Transportsystemen.

Ons laatste nieuws

Zoek