Relatiebijeenkomst

Seksuele intimidatie: onacceptabel. Maar sociale veiligheid is meer!

Op dit moment is seksuele intimidatie van vrouwen een onderwerp dat volop in de picture staat. Dagelijks zien we berichten in de media over nieuwe meldingen. Waarschijnlijk spreken we nog maar over het topje van de ijsberg. Op grond van de cijfers die bekend zijn weten we al langer dat dit veel voor komt. Zeker ook bij bedrijven. De relatiebijeenkomst zal gaan over dit zeer actuele thema. Maar ook over de andere onderwerpen die Sociale Veiligheid betreffen.

De getallen liegen er niet om. Uit onderzoeken blijkt dat 30% van de werkende vrouwen wel eens te maken heeft gehad met een fysieke vorm van seksuele intimidatie op de werkvloer. 61% met seksueel getinte opmerkingen, schunnige woorden, sissen of ander vervelend, seksueel getint taalgebruik. 24% van de vrouwen heeft te maken gehad met seksuele intimidatie via e-mails, appjes, enz.

KIJK NIET WEG.
GA ER MEE AAN DE SLAG.
MAAK HET BESPREEKBAAR BINNEN UW ORGANISATIE.

Alleen vinden wij dat we het onderwerp sociale veiligheid te kort doen, als we het alleen over de seksuele intimidatie van vrouwen hebben. Want sociale veiligheid is meer! Wat te denken bijvoorbeeld over seksuele intimidatie van mannen? Van intimidatie? Of machtsmisbruik? Laten we pesten niet vergeten. En misschien minder bekend: te hoge of te lage werkdruk. Ook een terechte vraag: is er ruimte voor LHBTI+-ers binnen bedrijven? Misschien zijn dit aspecten van de sociale veiligheid binnen onze bedrijven die op dit moment minder aansprekend zijn. Maar volgens ons behoren we het onderwerp in zijn compleetheid te benaderen, om niemand tekort te doen. Wij willen daarom tijdens deze relatiebijeenkomst met de deelnemers over dit thema van gedachten wisselen.

Workshop

Wij hebben de afgelopen tijd een nieuwe workshop ‘Sociale veiligheid binnen bedrijven’ ontwikkeld. In deze workshop haken we ook in op de actualiteit van de seksuele intimidatie van vrouwen. Wij kunnen deze workshop bij bedrijven verzorgen. Maar men kan met ons ‘Do It Yourself’ materiaal ook zelf aan de slag gaan. Wij zullen tijdens de bijeenkomst dat materiaal ook presenteren aan de deelnemers. Maar het belangrijkste doel van deze bijeenkomst is dat we er met elkaar over in gesprek gaan. Een deel van de relatiebijeenkomst zal besteed worden aan een groepsgesprek. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. We beseffen dat we het over een gevoelig onderwerp hebben. Maar juist omdat het zo gevoelig is moeten we er mee aan de slag!

Informatie

  • 31 maart (14.30-16.30 uur).
  • Locatie: Compagnieweg 3, Barneveld.

Aanmelden is nodig en kan via dit formulier.

Zoek