Veilig werken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Training / Cursus Veilig Werken

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Tijdens onderhoudswerkzaamheden, bij het afstellen van machines of bij het oplossen van storingen worden er nogal eens veiligheden uitgeschakeld of overbrugd. Daarmee kunt u uzelf of anderen in een gevaarlijke situatie brengen.

Vaak worden er, op verzoek van de productie, veiligheden uitgeschakeld om de productie draaiende te houden, zonder na te denken over de gevolgen voor de veiligheid van de machinebedieners.

Deze training / cursus Veilig Werken kan gezien worden als een VCA training speciaal bedoeld voor productiebedrijven, metaalbedrijven en machinebouwers.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”7px”][vc_single_image image=”1717″ img_size=”500×315″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

VEILIG WERKEN

 • Bent u zich bewust van de wettelijke veiligheidsvoorschriften?
 • Weet u welke veiligheden u mag en soms zelfs moet uitschakelen tijdens uw werk?
 • Wanneer moet u een machine veiligstellen?

Dit zijn vragen waar de meeste medewerkers niet altijd antwoord op kunnen geven.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]Vanuit onze praktijkervaring op het gebied van machineveiligheid hebben wij een praktische training Veilig Werken ontwikkeld.

De training / cursus Veilig Werken bieden we op twee niveaus aan. Een basistraining en een middelbare training. De middelbare training bestaat uit de basistraining met daarbij nog extra achtergrondinformatie over wet- en regelgeving op het gebied van Machineveiligheid. Bij de middelbare training wordt ook de relatie gelegd tussen de Europese regelgeving en onze nationale wetgeving.

Waarom deze training / cursus Veilig Werken:

 • Omdat de praktijk leert dat veiligheid sterk afhankelijk is van het gedrag van medewerkers en het zich bewust zijn van de noodzaak om veilig te werken.
 • Omdat de praktijk leert dat men het belang van procedures en instructies moet leren inzien.
 • Omdat medewerkers zich van de eigen verantwoordelijkheid voor de veiligheid bewust moeten worden.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Daarom is er tijdens de training aandacht voor veelvoorkomende praktijksituaties zoals:[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

 • Geen of verkeerd gebruik van de Lock Out Tag Out procedures.
 • De situatie dat tijdens onderhoudswerkzaamheden, bij het afstellen van machines of het oplossen van storingen er nogal eens veiligheden verwijderd, overbrugd of uitgeschakeld en daarna niet hersteld worden.
  Daarmee brengt men zichzelf en/of anderen in een gevaarlijke situatie.
 • De situatie waarbij er, op verzoek van de productie, veiligheden uitgeschakeld worden om de productie draaiende te houden, zonder na te denken over de gevolgen voor de veiligheid van de machinebedieners.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”70px”][vc_single_image image=”1719″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”16px”][vc_column_text]Tijdens beide trainingen wordt er op een praktische wijze ingegaan op wat er kan gebeuren, wat er wettelijk wel of niet toegestaan is en kunnen wij al uw vragen over dit onderwerp beantwoorden.

Door middel van beeld en filmmateriaal uit de praktijk wordt de cursist gewezen op situaties waar hij mogelijk in terecht kan komen.

Beide trainingen worden afgesloten met een examen 1*. Bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname en een pasje Veilig Werken 2* (CVW-B of CVW-M).

*1. Voor de training Veilig Werken Middelbaar moet men eerst de basistraining volgen. Het examen voor de middelbare training wordt pas afgenomen als ook de aanvullende training op middelbaar niveau gevolgd is.

*2. Voor de training Veilig Werken Middelbaar ontvangt men bij een voldoende resultaat alleen het certificaat en pasje Veilig Werken Middelbaar.

.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_bottom=”30px”][vc_column][vc_button title=”Aanmeldformulier” target=”_blank” href=”https://ivob-opleidingen.nl/aanmelding-training-veilig-werken/” color=”#565656″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

IVOB BV behoudt zich het recht om bij onvoldoende deelname de training te verplaatsen naar een andere datum. In overleg met de ingeschreven deelnemers wordt dan gekeken of zij op een andere datum kunnen deelnemen aan de training.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Zoek