Veilig Werken

Training Veilig Werken

Vanuit onze praktijkervaring op het gebied van machineveiligheid hebben wij een praktische training Veilig Werken ontwikkeld. Deze training Veilig Werken zien we als een VCA training speciaal bedoeld voor productiebedrijven, metaalbedrijven en machinebouwers. Tijdens de training gaan we op een praktische wijze in op wat er kan gebeuren, wat er wettelijk wel of niet toegestaan is en kunnen wij al jouw vragen over dit onderwerp beantwoorden.

Deze training Veilig Werken, omdat:

  • de praktijk leert dat veiligheid sterk afhankelijk is van het gedrag van medewerkers en het zich bewust zijn van de noodzaak om veilig te werken.
  • de praktijk leert dat men het belang van procedures en instructies moet leren inzien.
  • Het veiligheidsbewustzijn (veiligheidsgedrag) van de medewerkers een zeer belangrijk element is voor het veilig werken binnen het bedrijf.

Daarom is er tijdens de training aandacht voor veelvoorkomende praktijksituaties, zoals:

  • Geen of verkeerd gebruik van de Lock Out Tag Out procedures.
  • De situatie dat tijdens onderhoudswerkzaamheden, bij het afstellen van machines of het oplossen van storingen er nogal eens veiligheden verwijderd, overbrugd of uitgeschakeld en daarna niet hersteld worden.
  • Daarmee brengt men zichzelf en/of anderen in een gevaarlijke situatie. De situatie waarbij er, op verzoek van de productie, veiligheden uitgeschakeld worden om de productie draaiende te houden, zonder na te denken over de gevolgen voor de veiligheid van de machinebedieners.

Door middel van beeld en filmmateriaal uit de praktijk wijzen we de cursist op situaties waar hij mogelijk in terecht kan komen.

Basis en Middelbaar

De training Veilig Werken bieden we op twee niveaus aan. Een basistraining en een middelbare training. De middelbare training bestaat uit de basistraining met daarbij nog extra achtergrondinformatie over wet- en regelgeving op het gebied van Machineveiligheid. Bij de middelbare training leggen we ook de relatie tussen de Europese regelgeving en onze nationale wetgeving.

In de praktijk volgt men dus allereerst de basistraining en aansluitend een extra dag middelbare training.

Maatwerk

Niets is zinvoller dan een training die aansluit bij de dagelijkse praktijk van de cursisten. Daarom bieden we deze training in hoofdzaak in-company aan. Hierdoor hebben we mogelijkheid om even bij u in de keuken te komen kijken en maatwerk te leveren. Wet- en regelgeving veranderd daardoor niet, evenmin de uitleg ervan. Maar wel de toepassing. Want hoe werkt die veiligheidsschakelaar nu precies, die bij u in het bedrijf gebruikt wordt? En wat is de precieze lock out tag out procedure? En welke gevaren zijn er eigenlijk op uw machinepark?

U voelt het al, dit is niet in algemeenheden te vatten. Daarom komen we graag langs, om dit samen tot een passend geheel te maken.

Examen

Beide trainingen sluiten we af met een examen. Bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname en het pasje Veilig Werken (CVW-B of CVW-M). Wanneer men de middelbare training volgt, ontvangt men slechts het pasje CVW-M, niet ook het pasje horend bij de basistraining.

Kosten

Afhankelijk van hoeveel maatwerk er geleverd moet worden kunt u uitgaan van minimaal €220,- per persoon. Dit is dan inclusief een trainingsboek, examen, een pasje en het certificaat Veilig Werken.

Zoeken